Sunday, February 28
Shadow

陳瀅做商場騷被嫌唔夠性感無理要求拉低外套:我話冇戴BRA – 香港01

最後更新日期:2020-12-16 12:20

陳瀅曾被要求於活動上賣弄性感,令她感到不被尊重。(影片截圖)

陳豪於新劇《愛美麗狂想曲》中開設公關公司,現實中,佢因為工作關係,不時接觸唔同嘅公關或製作公司,日前佢同李佳芯、陳瀅等人接受《Tiger’s Talk》訪問時,提到自己入行以嚟最難忘嘅一個工作,係一個喺酒店房嘅飯局:「嗰次工作係去同品牌嘅人食飯,喺酒店套房,好華麗,大家飲紅酒、social下,連埋我四個人,聽落好奇怪,但又好正經嘅事。」

陳豪與高級品牌於酒店套房聚餐,Bob等人聞言後,即叫他多接類似的工作,最好一日三餐都搞掂晒。(影片截圖)

陳瀅之後亦提到曾經接過一個商場活動,事前佢有問對方喺衣著方面有無特別要求,由於當時正值世界盃,所以對方表示「運動裝OK」,活動當日,陳瀅以外套、短裙、波鞋到場,點知對方一見到佢,就話:「佢問『你件衫可唔可以拉低啲?』我話入面無著衫,佢就話拉到心口位置,我話無戴BRA,我好抗拒同好唔鍾意,點解女演員做任何活動一定係要賣弄佢地嘅身材,或者用性感先覺得吸引。」

陳瀅表示如果對方一早提出要性感,她一定不會該工作。「做完之後佢仲要打比我經理人,『你個女好唔掂,我叫佢除衫佢唔肯除』我真係好嬲。」聽到陳瀅嘅不滿之後,同場嘅蝦頭即時舉手表示:「我成日都想展露自己嘅身材,但啲客都係話唔需要……」非常好笑。

點擊下圖觀看陳瀅其他IG靚相:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *