Sunday, March 7
Shadow

陳凱琳自爆對下巴不滿難忘為慈善籌款挑戰笨豬跳:啲人咁變態㗎 – 香港01

最後更新日期:2020-12-06 09:00

陳凱琳(Grace)在今年年初與KOL雪姨合作推出自家化妝棉品牌,兩人除了是生意拍檔之外,私底下更是好閨密。日前Grace與雪姨到四季酒店的總統套房,拍片玩快問快答時大爆不為人知的一面,Grace在片中更模仿老公鄭嘉穎在TVB劇集《鐵馬尋橋》中的經典表情「啊!」率直的性格獲網民大讚!

陳凱琳(Grace)在今年年初與KOL雪姨合作推出自家化妝棉品牌。(IG@snowqueenhk)

Grace在片中模仿老公鄭嘉穎於TVB劇集《鐵馬尋橋》中的經典表情「啊!」(YouTube影片截圖)

點擊下圖睇Grace率直一面:

「01最賞睇娛樂大獎」即日起至12月23日接受投票喇,答埋簡單問題,隨時贏最新5G手機12 Pro!

出身富裕的Grace自小品學兼優,但她在片中就直言後悔自己當年只顧讀書,玩得太少,人生只落過兩次Club,絕對是乖乖女一名。不過Grace在參選港姐而入行後亦接受了不少大膽挑戰,當中她在2016年為《萬眾同心公益金》籌款時就挑戰笨豬跳,為慈善獻出第一次,但驚險的經歷令她至今難忘:「我跳完之後覺得好似跳樓呀,冇勇氣再跳多次,我冇喊但真係好驚,我坐咗喺地下,個感覺好痛苦。但嗰次係一個慈善活動,跳完就會籌錢。啲人咁變態㗎,點解要跳完先捐㗎?」雖然Grace大受驚嚇,但就成功與蔡思貝籌得50萬!

Grace在2016年為《萬眾同心公益金》籌款時挑戰笨豬跳,但就大受驚嚇!(YouTube影片截圖)

Grace自爆對下巴不滿。(YouTube影片截圖)

身為香港小姐冠軍的Grace美貌與智慧並重,但原來她對自己的樣貌依然不滿意:「下巴啦,條頸太長啦,啲牙可以再直啲啦,啲指甲係BB甲啦,係三歲小朋友嘅指甲。」回顧當初參選的經歷,Grace直言當時外界對她的家庭背景過多的關注令她感到不愉快,但她在入行後與鄭嘉穎因為合作拍劇而相戀,如今兩人育有一對寶貝仔Rafael同Yannick,絕對是人生勝利組!

Grace直言當初被起底令她好唔開心。(YouTube影片截圖)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *