Saturday, March 6
Shadow

東華2020︱電視冇得睇波波心口碎大石網上版獨有畫面逐格睇 – 香港01

最後更新日期:2020-12-06 02:03

無綫(TVB)年度大騷《歡樂滿東華2020》今晚(5/12)在翡翠台直播,但原來網上也有直播,而家大部份內容與電視版不同!網上版除了有「Happy Live」成員周志文、周志康和翟威廉獻唱,更有薛家燕將經典「十字步」糅合大熱「螃蟹舞」的搞笑畫面。

【東華2020】薛家燕笑住跳「螃蟹舞」 撈埋「十字步」係咩玩法?

點擊下圖觀看薛家燕跳舞搞笑畫面:

01最賞睇娛樂大獎」即日起至12月23日接受投票喇,答埋簡單問題,隨時贏最新5G手機12 Pro!

當然,網上版還有一眾歌手表演的畫面,譚嘉儀、JW王灝兒、鄭俊弘和胡鴻鈞等均有獻唱自己的首本名曲,值得留意是作得又唱得的周柏豪亦有份表演,可是無論是自己獨唱的《劫後餘生》、《讓愛高飛》,還是與容祖兒合唱的《天窗》,都比原版低幾度,當樂隊稍稍提高音調,他即問:「係咪升咗Key呀?」非常穩陣。

不過,周柏豪的表演始終不及波波(黃凱儀)挑戰心口碎大石的畫面震撼,塊石200幾公斤,黃庭鋒扑足7下先碎,隔住個Mon都覺得非常緊張。

點擊下圖逐格睇網上版獨有畫面:

點擊下圖觀看波波靚相:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *